Donostia Dinner Club

Samla dina vänner till en kväll med god mat och trevlig atmosfär! Nej, vi pratar inte om en kväll på krogen utan ett festligt och prisvärt besök på Donostia Dinner Club. Boka en pintxoskväll genom att mejla peter.hjalmarsson@donostia.se eller ring oss på 070-756 0874.

Varje pintxosmiddag med stil inleds alltid med en Gilda
Varje pintxosmiddag med stil inleds alltid med en Gilda

Under 2014 experimenterade vi mycket med olika recept, och det blev en tradition att bjuda vänner och bekanta på resultatet på en fredags-afterwork. Det blev mycket omtyckt, och till slut så efterfrågat att nu har vi bestämt oss för att låta alla som vill få möjlighet att komma och prova på pintxos hos oss.

Donostia Dinner Club är det perfekta sättet för dig som är nyfiken att prova på ett brett utbud av pintxos. Det är också ett väldigt trevligt sätt att umgås med sina vänner och bekanta. Och, om vi tar av oss den svenska blygsamhetshatten ett tag, det är faktiskt en riktigt bra matupplevelse!

Var ligger Donostia Dinner Club?
Precis som alla andra Dinner Club så är vi inte på en restaurang, utan i ett hem. Vi håller till hemma hos Peter & Helena i vår takvåning på Mariaberget på Södermalm i Stockholm. Den exakta adressen och portkod får du när du bokar.

Vilka kvällar kan vi komma på Donostia Dinner Club?
I princip kan man komma vilken veckodag som helst, men vi rekommenderar i första hand fredagar för att få den rätta uppsluppna after work-stämningen.

Hur mycket kostar det att besöka Donostia Dinner Club?
Vi gör inte det här för att tjäna pengar, men råvarorna är dyra, och vi tar ett pris på 380 kr person för maten, vilket blir 35-40 kr per rätt.

Några av de pintxos vi brukar duka upp
Några av de pintxos vi brukar duka upp

Hur många kan komma en kväll på Donostia Dinner Club?
Vi tar emot 6-8 personer under en kväll, men det är du som bokar hela kvällen, och sedan tar med dig en grupp med vänner, arbetskompisar, matintresserade, eller vilket gäng du vill. Vi kan i undantagsfall ta emot fler än 8 personer, men med vissa begränsningar vad gäller bordsplacering och hastighet på serveringen.

Vad serveras på Donostia Dinner Club?

På en Dinner Club serverar vi 8-10 olika pintxos av olika slag. I bildspelet här ovanför kan du se några av de rätter som vi brukar servera, men vi varierar oss under säsongen, beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga. Generellt kan man säga att de flesta av våra pintxos är lite mer ambitiösa än de pintxos som serveras på svenska krogar. Vi låter oss inspireras av de lite mer exklusiva pintxos som finns i San Sebastian, såväl vad gäller råvaror som tillagning.

Peter, vår egen "pintxos-Jesus" berättar gärna om de olika rätterna i samband med serveringen
Peter, vår egen ”pintxos-Jesus” berättar gärna om de olika rätterna i samband med serveringen

Hur gör man med dryck på Donostia Dinner Club?
Vi bjuder på bubbligt och stilla vatten till maten, annars tar man med sig sin egen dryck.

Vad ska jag göra om jag är överkänslig mot något?
Ungefär hälften av rätterna brukar bli vegetariska, en fjärdedel fiskbaserade, och en fjärdedel kött. Majoriteten av rätterna serveras på bröd av olika slag. Vår kock Peter är själv allergisk mot nötter och stenfrukt och brukar undvika det i de flesta rätter, eller i alla fall göra så det är lätt att peta undan. Om någon i sällskapet är överkänslig mot något (eller helt enkelt inte gillar något) så rekommenderar vi att han eller hon löser det genom att hoppa över den pintxon och ta en extra av något annat i stället. Ju mer vi vet om sådant innan ni kommer desto mer kan vi göra för att anpassa rätterna, men vi kan inte lova att helt undvika en viss råvara i allt vi serverar.

Hur lång tid tar ett besök på Donostia Dinner Club?
En Dinner Club tar cirka två timmar för själva maten, men vi har haft gäster som vi fått köra ut efter sex timmar också – det är inte lätt att gå när man har kul! De flesta brukar vilja sitta en stund före maten och prata i vår lounge och även hänga kvar ett tag efter maten och prata, och det får man gärna göra.

Kan jag inte få ha Donostia Dinner Club någon annanstans än hemma hos er?

Jodå, det går att ordna. Kontakta oss (e-post och telefon nedan) så kan vi komma fram till en bra lösning.

Hur bokar jag en kväll på Donostia Dinner Club?
Boka genom att maila peter.hjalmarsson@donostia.se eller ring oss på 070-756 0874 för att boka eller diskutera ett upplägg som passar just dig.

Getost med tomatsylt ät lite sötare och sitter bra mot slutet av middagen
Getost med tomatsylt är lite sötare och sitter bra mot slutet av middagen

Lämna en kommentar