Om Donostia.se

San Sebastian Puerto
Hamnen i Donostia-San Sebastián.

Donostia.se är ett fritidsintresse för tre pintxosentusiaster, Peter Hjalmarsson, Helena Hjalmarsson och Jakob Lindström. Vi gillar att laga till och äta pintxos, och inte minst gå på pintxosrestauranger så ofta vi kan. Den här sajten är ett försök att sprida lite kunskaper om ämnet i Sverige, samtidigt som vi kan komma i kontakt med andra pintxosälskare.

Om du vill vara med och bidra till sajten, om du vill veta mer, eller bara i största allmänhet kontakta oss, skicka ett mail till peter.hjalmarsson@donostia.se.

Tonfisk på en bädd av avokado och limemajonnäs.
Tonfisk på en bädd av avokado och limemajonnäs. (Foto: Donostia)

Varför heter vi Donostia?

Donostia är det baskiska namnet på San Sebastián, huvudstad i regionen Gipuzkoa i Baskien. Dessutom har Donostia-San Sebastián kommit att bli världens kulinariska centrum, med fler Michelinstjärnor per capita än någon annan stad i världen. Och här har mycket av pintxons utveckling de senaste åren skett. Vi försöker förvalta det spännande pintxoarvet i just San Sebastián, och därför är Donostia det perfekta namnet tycker vi!

Hur uttalar man Donostia?

Vad sägs om hur man vill? 😎  Men om man vill uttala det på baskiskt vis så ska det vara med betoning på andra stavelsen, som Då-NÅSS-tia. Här kan du höra exempel på hur baskerna själva uttalar det.

Eftermiddagsstämning på Quimet & Quimet.
Eftermiddagsstämning på Quimet & Quimet.
(Foto: Donostia)
Ingredienser från Quimet & Quimet.
Läckerheter från Quimet & Quimet i San Sebastián.
(Foto: Donostia)

Bandbredd och hosting sponsras av Interes AB.

Lämna en kommentar